Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ



ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

"Η ΟΡΧΗΣΗ ΩΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ"

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 4-5 ΜΑΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ



Η όρχηση ως κοσμολογικός αντικατοπτρισμός

Ιωάννα Μάστορα, BA M.EdPhD,
Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονική κι Εργαστηριακή Συνεργάτις 
Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, Email:  imastora@teiath.gr

Ο χορός δεν είναι απλώς μια κινητική δραστηριότητα, αλλά έχει την ιδιότητα να κάνει συμβολισμούς. Εμβαθύνοντας στις αισθητικές ποιότητες της χορευτικής κίνησης, διαπιστώνουμε τον ρυθμό, τη δυναμική της κίνησης, την πλαστική εκφραστικότητα, τον τρόπο συντονισμού της κίνησης με τον ρυθμό, τη ροή και την αρμονία. Ο χορός συνιστά «εργαλείο» το οποίο αναπτύσσει ο άνθρωπος για να ερμηνεύσει τον κόσμο, αλλά και τη δική του ύπαρξη μέσα στον κόσμο. Η παρούσα ερευνητική εργασία επιχειρεί να αναδείξει ότι ο χορός και το τραγούδι αποκαλύπτει στον ορχηστή το στοιχείο εκείνο που είναι κοινό και παράλληλο με την πορεία όλου του κόσμου: το ρυθμό. Η δια των ρυθμικών κινήσεων έκφραση των ψυχικών συναισθημάτων χάνεται στα βάθη της προϊστορίας με λατρευτικό και τελετουργικό χαρακτήρα. Η έρευνα υπερβαίνει την κοσμολογική μυθολογία. Παρουσιάζει την ιδανική αγωγή που εφάρμοζαν όλες οι ελληνικές πόλεις κατά την αρχαιότητα συνδυάζοντας θαυμαστά την σωματική κίνηση με τη μουσική (ενόργανη και φωνητική). Αντιπαραβάλλοντας κινητικές δομές και σχήματα της αρχαίας όρχησης, επιχειρεί να τεκμηριώσει τον κοσμολογικό αντικατοπτρισμό στην κίνηση του ορχηστή.


Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ

ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ
(Ένα ποίημα μου ταξειδεύοντας για την Ιθάκη)


Για ένα σακκούλι σπόρους και λίγα τάλαντα,
μας ζήτησαν τη χρυσαφένια άμμο.


Κόψαμε τις φλέβες μας κι έσταξε αρμύρα.
Βγάλαμε τα μάτια μας κι οι κόχες έγιναν σπήλαια.

Απλώσαμε τα μαλλιά μας για δίκτυα στη θάλασσα
κι η ψαριά έθρεψε τα παιδιά.

Τις πληγές μας φίλησε το κύμα και τις γιάτρεψε.
Στο σκοτάδι ο λύχνος μας ήταν η φλόγα του ήλιου.

Τα οστά των προγόνων μας γίναν κοχύλια
 και οι έρωτες μας βρύα και λειχήνες.

Αντέξαμε.

Δεν την πουλάμε την καρδιά.
 Αντέχουμε.


Για ένα πανί γαλάζιο.







O ΘΡΟΝΟΣ



Ευτυχισμένος δεν είναι μόνο αυτός
που κάθεται σε θρόνο και φοράει στέμμα.

Ένας βράχος είναι ο θρόνος μου κι
η χρυσαφένια η άμμος θησαυρός μου.

Τα ασπρογάλαζα νερά είναι αδέλφια μου
κι οι γλάροι του ουρανού είναι παιδιά μου.


Ιωάννα Μάστορα


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015 στον Πολυχώρο Αίτιον, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ΒΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ» της Δρος Ιωάννας Μάστορα από τις Εκδόσεις Αρναούτη. Την εκδήλωση παρακολούθησε κόσμος του πολιτισμού και του πνεύματος, επιστήμονες, συγγραφείς και ποιητές, μουσικοί, ζωγράφοι άνθρωποι του θεάτρου κα. Όπως αναφέρθηκε στην κριτική του θεωρητικού Ιστορικού Τέχνης κ. Λεόντιου Πετμεζά:«......Στην ποιητική αδεία της Ιωάννας Μάστορα η ζωή αυτοβιογραφείται μέσα από την εκφραστικότητα της σύλληψης των πολυκύμαντων εκφάνσεων της πορείας του ανθρώπου. Οι μελετημένες προοπτικές που παραθέτει πολλαπλασιάζονται και μεταβιβάζονται πολυσήμαντα και πολυδιάστατα σε σκέψεις και λογισμούς με πρόσβαση στην ιχνηλασία μιας εμβάθυνσης και μιας ενδοσκόπησης στον εσώτερο χώρο της ψυχής, μιας διερεύνησης που οδηγεί στη πραγμάτωση της ευκρίνειας, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τις αντανακλάσεις της ύπαρξης μέσα από την αλήθεια της αμεσότητας και την αναγνώριση της απτότητας........»
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κριτική της Δρος Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας και Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Άννας Λάζου: "H Ιωάννα Μάστορα ανήκει στις δημιουργούς που αποκαλώ «δημιουργούς του ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΥ», σε όσες και όσους δεν ακολουθούν απόλυτα και ομαλά τις «ράγες» ούτε μένουν πιστοί στα δρομολόγια των «πινάκων», αλλά αγαπούν να κάνουν στάσεις, να αναρωτιούνται, να «επαναστατούν» στα καθιερωμένα. Η ποιητική πλευρά της αξιοθαύμαστα πολυπράγμονος δημιουργού είναι ευχάριστη έκπληξη και μια ακόμη απόδειξη της βαθειάς καλλιέργειας λόγου και της πνευματικής της μόρφωσης, της διακριτικής ευαισθησίας της και της προτίμησής της για τελειότητα κι επιλεκτικότητα στην μορφή του ποιήματος…..»
Ο ηθοποιός και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος ερμήνευσε ποιήματα της συλλογής και σχολίασε κριτικά το έργο: «Η ποιητική συλλογή ΒΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ είναι ένα ιδιαίτερα ¨μυητικό¨ έργο που μας καθοδηγεί λειτουργικά στην ειρηνική συμπόρευση και συν-δημιουργία μιας ¨νέας ζωής¨. Τα μυστήρια του Βίου, γέννηση, έρως, θάνατος....με τη γέννηση ο κύκλος σταματάει και εισερχόμεθα στο παιγχίδι της ζωής, με σπίθα να την ανακαλύψουμε.... Η ποίηση μας καθοδηγεί μυητικά σε όλα τα πεδία της ύπαρξής μας, να στραφούμε εγγύτερα στην Ουσία μας, εγγύτερα στον πυρήνα μας με μια διαδικασία που δομεί και προσφέρει τρόπους και δρόμους αυτογνωσίας και αναγέννησης…..»
Απαγγελία ποιημάτων έκανε η Ηθοποιός και Αγιογράφος Μαριλένα Φωκά με εκφραστικότητα. Ακολούθησε η παρουσίαση μελοποιημένων στίχων της συλλογής που επιμελήθηκε η Τέτη Κασιώνη και ο Νίκος Δούκας. Στο πιάνο συνόδευσε την τραγουδίστρια ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στους παρισταμένους. Η βραδιά σφραγίστηκε με διπλώματα αρίστης συνεργασίας στους συντελεστές της βραδιάς. Ο Εκδοτικός Οίκος βράβευσε τη συγγραφέα ως Συγγραφέα της Χρονιάς 2014-15 «…Βραβεύουμε τη συγγραφέα για τη συγγραφική της δράση και τη διεθνή αναγνώριση», δήλωσε ο Εκδότης κ. Δημήτρης Αρναούτης, ο οποίος απένειμε στη συγγραφέα ένα αντίγραφο Κυκλαδικού ειδωλίου, «με συμβολική σημασία». Να σημειωθεί ότι την συλλογή προλογίζει ο δημοσιογράφος συγγραφέας Πέτρος Κασιμάτης και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η φωτογράφος Έλση Καίλη.













ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ Α' ΚΥΚΛΟ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9ΜΜ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ".



ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ:
H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΟΝΩΡΙΝΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ

Ο δραματικός μονόλογος είναι μια ανατρεπτική και ρηξικέλευθη τομή στην ψυχογραφία της Κλεοπάτρας. Με αριστοτεχνικό τρόπο αποκαλύπτονται ιστορικά και δραματουργικά άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας της πιο μοιραίας γυναίκας όλων των εποχών.

Το έργο οδηγεί με σπειροειδείς συλλογισμούς στην αποκατάσταση του πνευματικού υπερμεγέθους και της στρατηγικής ιδιοφυίας της ηρωίδος, αναδεικνύοντάς την σε υπαρξιακή μέθεξη δύο μεγάλων πολιτισμών, του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

"Γεννήθηκα στην Αίγυπτο. Δεν πέθανα ποτέ.Πως να πεθάνει η βασίλισσα, μια Φαραώ;Επέλεξα αυτόν τον δρόμο για να ζήσω στο Φως. Το σώμα υπόκειται σε μεταμορφώσεις. Ο σπόρος σήπτεται μέσα στη γη, για να φυτρώσει ξανά, αφού μοναδική πατρίδα του όπως και της ψυχής είναι ο ήλιος. Είμαι ζώσα μορφή. Είμαι παντού.

Ατομικοποιηθείσα προβολή μιας Ιδέας, ιέρεια της Θεάς  Ίσιδας."
"Η απόφαση αυτή δεν ήταν μια ύστατη λύση, μια κρίση πανικού, ένα κύκνειο άσμα. Τι ακριβή που είναι η ζωή μέσα στη λύτρωση. Τι ανάλαφρα που αιωρείται η συνείδηση; Μια απόφαση ειλημμένη από καιρό. Να προσκυνήσω τον άθλιο Οκταβιανό δεμένη στο άρμα του; Να με επιδεικνύει στη Ρώμη εδραιώνοντας την κυριαρχία του και δείχνοντας τη δύναμή του.Δεν υπήρξα ποτέ δειλή. Τουναντίον μάλιστα.Ο χρησμός του ιερέα με βρήκε έτοιμη από καιρό..........."



ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

1. ΑΡΕΤΟΥΣΑ: 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ "ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ"
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΟΥΧΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΟΥΧΟΥ
ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΟΣ

2. ΣΑΝ ΑΥΛΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΣΓΟΥΡΑΚΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΒΟΛΚΟΒΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
3. H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΟΝΩΡΙΝΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ
4. Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΣΤΩΡ(ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΣΤΩΡ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΙΒΙΤΣΟΥ, ΑΛΚΙΜΕΔΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
5. ΕΛΕΩΝΟΡΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΙΡΙΣ ΜΠΟΥΚΑΡΗ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΙΔΗΣ
6. ΣΩΠΑ...ΜΗ ΜΙΛΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΖΙΖ ΝΕΣΙΝ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΧΑΡΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΤΟΛΗΣ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ
7. ΕΞΩΔΙΟΣ ΠΡΑΞΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΩΤΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ 
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΣΟΦΙΑ ΡΕΝΝΕ


8. ΕΠΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΟΥΛΑ

ME THN AΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ LSM SYSTEMS.GR MANAGEMENT &ARTS.

http://www.chytirio.gr/event/253/diethnes-politistiko-kentro-anadrasis-bradia-theatrikwn-monologwn-a-kyklos

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ Α' ΚΥΚΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ
ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ


ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΑΣΕΩΣ, ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ ΟΝΩΡΙΝΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ


ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ κ ΟΝΩΡΙΝΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ ΣΑΝ ΑΥΛΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ-ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ 
«…ΣΑΝ ΑΫΛΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ...» 
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
για τη θέση της γυναίκας
στον πόλεμο και στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΡΧΗΣΗΣ: ΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ







Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης εντάσσεται η παράσταση του χοροθεατρικού δρώμενου «… Σαν άυλο πετούμενο….» την Δευτέρα, 25 Μαϊου και ώρα 7μμ . Το έργο βασίζεται σε δραματοποιημένα κείμενα της συγγραφέως – λογοτέχνιδας, Γιώτας Φωτιάδου – Μπαλαφούτη που αναφέρονται στη θέση της γυναίκας στον πόλεμο και στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα, εκφράζοντας με ποιητικό λόγο που παραπέμπει στο δημοτικό τραγούδι το βίωμα του αποχωρισμού της μάνας από το παιδί, την οργή και τη συγχώρεση, σχόλια για τη ζωή και το θάνατο.
Η ηρωίδα του έργου στην οποία αναφέρεται η παράσταση «… Σαν άυλο πετούμενο….», ήταν πραγματικό πρόσωπο από τα μέρη της Τσούκας και η ιστορία της διαδραματίσθηκε πραγματικά στα Στάγια – χωριό της περιοχής της Σπερχειάδας, την περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η παράσταση εντάσσει τα θέματα αυτά σε ένα πλαίσιο ιστορικής συνέχειας του Ελληνικού πολιτισμού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Νέων - YOU.C.I., της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας δ ρ Υ ο ς τ ο Π ο ι και της Ομάδας Μελέτης Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».
Η σκηνοθεσία είναι της Άννας Λάζου και η παράσταση πλαισιώνεται από χορευτικά δρώμενα και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Δ. Λαζαρίδη, Π. Αποστολίδη και Κ. Ξωμερωτάκη, που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του Ελληνικού πολιτισμού, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικό υλικού. Το στίγμα και ο σκοπός της συγκεκριμένης παράστασης είναι επί πλέον, η γνωριμία και εξοικείωση του κοινού, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας, με ένα νέο εκπαιδευτικό θεσμό, που περιλαμβάνει αμιγώς στοιχεία της ελληνικής διαχρονικής τέχνης και αισθητικής κι εμπνέεται, τόσο από την αρχαιότητα, όσο και από την νεότερη και πρόσφατη ιστορία μας.
Παίζουν οι:
Σβετλάνα Βόλκοβα Οπτασία, 
Ελένη Γιακουμάκη, Νύφη, 
Άννα Λάζου, Μάνα, 
Σοφία Σγουράκη, Πόρνη – Άυλο, 
Σάκης Βαρδίκος Αφηγητής
Ελλάνθεια Παππά, Αφηγήτρια 
και χορεύουν οι
Πόπη Βαρουδάκη 
Μαρία Βέργου
Ειρήνη Κοσμά
Ιωάννα Μάστορα
Κατερίνα Μπιλίνη
Ήρων Νινιός
Μυρτώ Νάκου
Άννα Φραντζή
Την όρχηση επιμελείται η Δρ. Άννα Λάζου και συμβάλλουν η χορογράφος Φιφίκα Νικολοπούλου και η Δρ. Ιωάννα Μάστορα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια και φώτα: Δημήτρης Κατσιδονιώτης
Το συγκεκριμένο δρώμενο, έχει παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία και θερμή υποδοχή από το κοινό ως τώρα στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο ημερίδας για την Τέχνη και τη Φιλοσοφία στην Εκπαίδευση και στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης του αρχαίου ελληνικού χορού, στο Φεστιβάλ – αφιέρωμα στον Μ. Κατράκη της ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΑΡΤΕΜΙΣ του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Σπερχειάδας κ.α.
Η συγγραφέας και ποιήτρια Γιώτα Φωτιάδου – Μπαλαφούτη, με καταγωγή από τη Βέροια της Μακεδονίας, εμφανίστηκε στα γράμματα με το βιβλίο ποιημάτων της «Σκιρτήματα», στις εκδόσεις Κέδρος, το 1973. Ακολούθησαν τα έργα «Ποτέ Ξανά», πεζογράφημα, Σύγχρονη Εποχή, 1979, Α και Β έκδοση το 1980 και πέντε ακόμη εκδόσεις από τον Καστανιώτη, «Κρα – Κρα», διηγήματα, Κέδρος, 1980, «Άσε το βιβλίο, το γάλα φέρε», μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 1983, «Όλα τα ζωάκια αντάμα», λογοτεχνία για παιδιά, Καστανιώτης, 1985, «Με τ’ ασπροπούλια τ’ ουρανού», ποιήματα, Καστανιώτης, 1986, «Χωρίς Δικαίωση», μυθιστόρημα, Επικαιρότητα, 1988, «Παλιού Ουρανού Χαλάσματα», διηγήματα, Γκοβόστης 1991, «Εμείς οι Βλάχοι», μυθιστόρημα, Καλέντης 1991, «Ποντιακές Ιστορίες και Αφηγήσεις», διηγήματα, Ιωλκός 1995 (σε ποντιακή διάλεκτο), «Πανσέληνος η Σύλληψή σου», Ποίηση, Όμβρος, 1996 (και σε μετάφραση στα αλβανικά), «Μια μέρα στον Πόντο», θεατρικό, Αφοί Κυριακίδη, 1997, «Στα σύνορα της νύχτας», ποίηση, Πολωνική έκδοση, 2000, «Στη θέαση του κόσμου», ποίηση, Ποντοπορία, 2006, κ. ά.
Έχει βραβευθεί με το Πρώτο Βραβείο «Μενέλαου Λουντέμη» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και με το Πρώτο Βραβείο της πνευματικής Εστίας «Τάκη Τρανούλη». Έργα της έχουν μεταφρασθεί στα Αλβανικά, Πολωνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά και στα Αγγλικά. Αποσπάσματα κειμένων της έχουν περιληφθεί σε εγχειρίδια του Δημοτικού Σχολείου και του Λυκείου. Έχει δημοσιεύσει έργα της σε περιοδικά, ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει φιλοξενηθεί σε ΜΜΕ, έχουν μελοποιηθεί ποιήματά της κι έχουν ανεβεί θεατρικά έργα της, για την τηλεόραση και θιάσους της Αθήνας.
H Ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα δ ρ Υ ο ς τ ο Π ο ι, δημιουργήθηκε το 2004 από την Άννα Λάζου, ως μετεξέλιξη της Θεατρικής Πρωτοβουλίας Νέων ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Ομάδα Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου “ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ”, λειτουργεί από το 1991 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου». Η ιδιομορφία της Ομάδας είναι, ότι συνδυάζει την επιστημονική έρευνα με την καλλιτεχνική αναζήτηση. Στο πρόγραμμά της εντάσσονται τόσο η θεωρητική, όσο και η πρακτική μελέτη και έρευνα, της ελληνικής Αρχαιότητας (όρχηση, μουσική, αρχαίο δράμα), αλλά και διαφορετικών χορευτικών παραδόσεων άλλων πολιτισμών. Επίσης, μελετώνται μορφές χοροθεραπείας από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Πέρα από τη μελέτη, σκοπός της Ομάδας είναι η παραγωγή χοροθεατρικών παραστάσεων από τα ίδια τα μέλη της, καθώς και η συνεργασία της με άλλους φορείς, όπως αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
H Πολιτιστική Πρωτοβουλία Νέων YOU.C.I. (2007), η οποία και υποστηρίζει τεχνικά την παράσταση, είναι μια καλλιτεχνική, πολιτιστική, μορφωτική και κοινωφελής, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων, με κάθε δυνατό κοινωνικό μέσο. Δίνει έμφαση και προτεραιότητα, στις παραστατικές τέχνες (θέατρο – χορός, performance), στη συνέχεια στις υπόλοιπες τέχνες, σε επιστήμες σχετικές με τον πολιτισμό και τις τέχνες και σε αθλητικές, οικολογικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες ή στο συνδυασμό δραστηριοτήτων με άξονες την τέχνη και το περιβάλλον.











Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ"

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ"
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ”

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ. http://deeaef.gr/?p=441
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΑΡΧΟ.




ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης”
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ
Υπό την αιγίδα του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Αφιέρωμα στην μνήμη του Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημητρίου Κούτρα 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Ο Άνθρωπος, η Κοινωνία και ο Κόσμος 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣpdf

Αφίσα ημερίδας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η προσωπικότητα και το επιστημονικό έργο του Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημητρίου Κούτρα

Εναρκτήρια Ομιλία
του Καθηγητού και Ακαδημαϊκού Ε. Μουτσοπούλου, Προέδρου της Επιστημονικής Ημερίδας
 1η Συνεδρία
Προεδρείο: Νικόλαος χρόνης, Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
11.15-11.40: Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης (Υπ) άρχω αρκυορών
11.40-12.05: Νικόλαος Χρόνης, Δημόκριτος-Κάντ
12.05-12.30: Κωνσταντίνος  Γ.-Α Νιάρχος, Ηθική και κοινωνία κατά τον Δημόκριτο και τον Αριστοτέλη
12.30-12.40: Συζήτηση
 2η Συνεδρία
Προεδρείο: Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
12.40-13.05: Δημοτάκης Παύλος, Η Αρμονία της Δημοκρατίας
13.05-13.20: Ιωάννα Τριπουλά, Σωκράτης και Προ-Σωκρατικοί φιλόσοφοι: Ανιχνεύοντας τις ρίζες της σωκρατικής θεώρησης για τον άνθρωπο και την κοινωνία
13.20-13.35: Αναστασία Δημητρακοπούλου, Η θεωρία περί Δημοκρατίας του Δημοκρίτου και οι επιδράσεις της στον Αριστοτέλη
13.35-13.45: Συζήτηση
 13.45-14.05: Διάλειμμα
3η Συνεδρία
Προεδρείο: Ευστράτιος Θεοδοσίου, Αν.Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
14.05-14.30: Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης «Φονικές» αντιπαραθέσεις στα επίπεδα της μυθικής νοοτροπίας και της προσωκρατικής κοσμολογίας
14.30-14.55: Ιωάννης  Καλογεράκος Τα μονοπάτια του λόγου: Οι απαρχές και η προϊστορία
της ελληνικής φιλοσοφίας
14.55-15.15: Γεώργιος Κουμάκης,  Ερμηνευτικά προβλήματα στον Παρμενίδη του Πλάτωνα
 15.15-15.25: Συζήτηση
 4η Συνεδρία
Προεδρείο: Παναγιώτης Νιάρχος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
 15.25-15.50: Άννα Λάζου, Ο διαλεκτικός άνθρωπος του Ηρακλείτου και του Ναζίμ Χικμέτ: συγκρίσεις, επινοήσεις και ορίζοντες
15.50-16.05: Ιωάννα Μάστορα  αείζωον πυρ-αποσυμβολισμός της πρωταρχικής ζωτικής ενέργειας
16.05-16.20:  Δέσποινα Πόταρη, Η ροή  ως πολιτική, ψυχικές και πολιτικές διαστάσεις του ηρακλείτειου λόγου
16.20-16.35: Χαράλαμπος Κράλλης, H εγελιανή ερμηνεία της Παρμενίδειας Οντολογίας
16.35-16.50: Γεώργιος Τσουκαλάς, Η Φιλοσοφία των Πυθαγορείων, του Ηρακλείτου και του Εμπεδοκλέους περί Ψυχής και η Επίδρασή τους επί του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους

Συζήτηση 16.50-17.00
Διάλειμμα 17.00-17.20
5η Συνεδρία
Προεδρείο: Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
17.20-17.45: Ευαγγελία Μαραγγιανού, Η φυσιοκρατική ηθική των Προσωκρατικών
17.45-18.00: Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Η κοσμολογία του Διογένη Απολλωνιάτη
18.00-18.15: Κωνσταντίνος Μπαχαρίας, Βασιλική Θεοδωροπούλου, Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος: “αρχή των όντων το άπειρον”
18.15-18.30: Παναγιώτης Παπασπύρου, Ο Ιωάννης Κέπλερ και η Πυθαγόρεια Παράδοση
18.30-18.45: Κερασένια Παπαλεξίου, Οι οντολογικές αφηγήσεις των προσωκρατικών
 18.45-18.55: Συζήτηση 
Καταληκτήρια Συνεδρία
Προεδρείο: Χαράλαμπος Σπυρίδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
18.55-19.20: Χαράλαμπος Σπυρίδης Ζάμολξις ή κατ’ Ηρωδιανόν Ζάμοξλις,  ο Θραξ Γέτης προσωκρατικός Πυθαγόρειος Φιλόσοφος
19.20-19.45: Ευστράτιος Θεοδοσίου, Εύδοξος ο Κνίδιος
19.45-20.10: Ξενοφών Μουσάς,  Από την παρατήρηση των κομητών και μετεωριτών στην Φιλοσοφία

20.10-20.20: Συζήτηση
20.20: Επισκόπηση  των εισηγήσεων: Καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

CHILDREN SOCIALIZATION IN THE PRESCHOOL AGE: EDUCATIONAL DIRECTIVES FOR PARENTS"

Children socialization in the preschool age: Educational directives for parents"
http://www.encephalos.gr/46-4-08e.htm
 

IOANNA MASTORA

UNESCO supports that the early years are the most important years in the lives of children. This is when they develop their basic physical, social, emotional and mental abilities. It is also the time when they develop the basic framework for their lifelong values. Main objectives for their parents and educators are to help them:
  • Learn and choose healthy, active behaviour.
  • Explore and play in safe and interesting places.
  • Develop self-respect and show love and peace in their relationships (Binder, D, 2009)
According to scientific research, the most appropriate age for all kinds of intervention is the Pre School age. Therefore, educational intervention, should take place during this age as well (IFOSE proceedings). It is of crucial importance to identify the particular needs of preschool age children and present in a simple, practical and comprehensible way, a frame of special directives for the parents based on pedagogical methods and fundamental educational principles. Parents' contribution is of great importance therefore appropriate training and appropriate leaflets with concrete guidelines and proposals should be provisioned (Tzikas, A. 2000).
In this respect, the International Foundation of Olympic and Sport Education organized three 3 International conferences titled: "A new generation changes the world" aiming to introduce social refinement in all school grades. Usually priority is given only to the academic qualities, while socialization process is underestimated. IFOSE appointed the writing development to Professor and Curriculum developer Dr. Deanna Binder. The guidebook provides a pedagogic framework and comprehensive information with live examples for the parents so that they effectively communicate with the members of their families. This article highlights the developmental stages of this initiative and presents directives, proposals and advices included in the Parents' Guidebook. Encephalos 2009, 46(4):183-188.
Key words: Socialization, preschool age, family, social refinement, educational intervention, parents guidebook.
http://www.encephalos.gr/46-4-08e.htm


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ: ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ –ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΩΜΑ»- ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ


Σεμινάριο βιωματικής προσέγγισης της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης (4 ώρες) «Ερωτική ποίηση της αρχαιότητας: Αρχαίος λόγος –Σύγχρονο σώμα»
Εισηγήτρια Άννα Λάζου, Λέκτορας Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
14/2/15, Σάββατο, ώρες 17:00 - 21:00
Ένα 4ωρο βιωματικό σεμινάριο Φιλοσοφίας - Ποίησης και Χορού, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ερμηνεύσουν αποσπάσματα αρχαίων ποιητών με βάση διαχρονικές αισθητικές αξίες, και να εκφράσουν με το σώμα τους σκέψεις και συναισθήματα που πηγάζουν από το έργο της Σαπφούς, του Ανακρέοντα, του Λουκρήτιου και άλλων.

Συμπράττει η Δρ Ιωάννα Μάστορα, με σύντομη παρουσίαση κιναισθητικής χοροθεραπείας, που αποδίδεται από μέλη της ομάδας μελέτης της αρχαίας όρχησης του θεάτρου "Δόρα Στράτου".

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ
ΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Λέκτορας Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή (1980) και στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1984 – 1990) (Φιλοσοφία του Νου, Λογική, Αισθητική, Πολιτική Φιλοσοφία, Επιστημολογία) και Θέατρο στην Αθήνα (Δραματική Σχολή Β. Ρίτσου), είναι διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών («Άνθρωπος, Φύση και Πράξη», 2006). Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν κυρίως άρθρα και μελέτες σχετικά με θέματα Σύγχρονης Φιλοσοφίας, Ιστορίας της Φιλοσοφίας, Φιλοσοφίας του Νου, Φιλοσοφίας και Ιστορίας του Θεάτρου και του Χορού. Από το 1992 συντονίζει την ομάδα μελέτης της αρχαίας όρχησης στο Θέατρο της Δ. Στράτου. Συνθέτει και σκηνοθετεί πειραματικές παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο Πανεπιστημιακού κι ερευνητικού θεάτρου. Πρόσφατα, διοργάνωσε σειρά 10 διεθνών σεμιναρίων «Σύγχρονες Χρήσεις του Χοροθεάτρου στη δια βίου μάθηση» με διδάσκοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το Πανεπιστημιακό Φεστιβάλ ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ, Ι και ΙΙ. Πρόσφατες δημοσιεύσειςτης: «Ψυχονοητικά Γεγονότα και η επί σκηνής δράση του ηθοποιού», περιοδικό Θεατρογραφίες, τ. 15,Νοέ-Δεκ. 2008 και «The Diachronic Character of the Dionysian», Εκδόσεις Παν. Βρέστης, Πρακτικά Συμποσίου « Musiques, Rhythmes et Dances dans l’ Antiquite», 2010, «Ancient Myths, Traditional Civilization and Contemporary Dance Theatre”, εις Series: Comparative aesthetics: Rhythms and Steps of Africa, σε επιμέλεια της W. Mond-Kozlowska, Krakow, 2011, κ.ά. Ιδρυτικό μέλος από το 2007 της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Νέων.
--------------------------------------------------

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
PERSONA GRATA
Κόστος συμμετοχής 15€. Παρέχεται έκπτωση 20% σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ, καθώς επίσης έκπτωση 10% σε περίπτωση παρακολούθησης 2ου σεμιναρίου και 20% σε περίπτωση παρακολούθησης πέραν των δύο σεμιναρίων. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.personagrata-politismos.gr, ή να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9715981 και στο email: info@personagrata-politismos.gr